✅ Sfeerhaarden met realistisch vuur

✅ Binnen 1-3 dagen GRATIS geleverd

✅ Installatie en inbouw mogelijk

Hoe werkt een sfeerhaard met verwarming

Hoe werkt een sfeerhaard met verwarming?

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard in huis. Niet alleen omdat dit de ruimte direct tien keer luxer laat lijken, maar ook omdat het zorgt voor extra warmte in huis. Wanneer je overweegt om een haard in huis te plaatsen, bekijk je uiteraard alle mogelijkheden. Als dit bij jou het geval is, heb je vast gezien dat er sfeerhaarden met en zonder verwarming zijn. Maar hoe werkt een sfeerhaard met verwarming? En wanneer is het een betere keuze om voor een variant zonder warmte te kiezen?

In dit artikel geven we antwoord op al je vragen en leggen we precies uit hoe een elektrische haard jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte kan verwarmen.

Hoe bedien je een sfeerhaard met verwarming?

Vrijwel iedereen weet hoe een traditionele open haard werkt. Om het vuur te laten branden heb je een schoorsteen en hout nodig. Maar lang niet iedereen weet hoe een elektrische haard werkt. En dat terwijl dit nog veel makkelijker is.

Een sfeerhaard met verwarming werkt door middel van een verwarmingselement op elektriciteit. Dit verwarmingselement bevindt zich aan de achterkant van de haard en blaast warme lucht de ruimte in. Je hoeft je geen zorgen te maken over hitte of brandgevaar omdat de haard zelf niet warm wordt. Dit is ook ideaal met kleine kinderen of huisdieren in huis die nog weleens tegen de haard aan willen lopen.

Voor de rest werkt een sfeerhaard met verwarming precies hetzelfde als een variant zonder verwarmingselement. De vlammen worden geprojecteerd door middel van LED verlichting. De kleuren, intensiteit en snelheid van de vlammen bedien je eenvoudig via een afstandsbediening. En om de haard te laten werken, hoef je enkel de stekker in het stopcontact te steken. Zo simpel is het!

Hoe bedien je een sfeerhaard met verwarming

Is een sfeerhaard geschikt als hoofdverwarming?

Deze vraag krijgen we vaak van onze klanten. Hier kunnen we heel kort antwoord op geven: nee, een sfeerhaard is niet bedoeld om te gebruiken als hoofdverwarming. Elektrische haarden zijn speciaal ontwikkeld voor bijverwarming en ze zullen dus niet je hele woning of benedenverdieping verwarmen. Wel kan een sfeerhaard met verwarming voor een aangename temperatuur zorgen in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte.

Bovendien beschikken sfeerhaarden over verschillende warmtestanden. Je bepaalt dus zelf hoeveel warmte de haard uitstraalt en je kunt de verwarming ook helemaal uit zetten. Perfect voor warme zomeravonden wanneer je geen behoefte hebt aan extra warmte, maar wel aan een gezellige sfeer.

Sfeerhaard met of zonder verwarming?

Twijfel je tussen een sfeerhaard met en zonder verwarming? Er zijn ook speciale haarden verkrijgbaar zonder verwarmingselement. Deze beschikken dus alleen over de nieuwste LED technologie. Een haard zonder verwarming is een meer energiezuinige optie en is ideaal voor als je de haard enkel als decoratiestuk in je interieur wilt gebruiken. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een sfeerhaard zonder verwarming in een cinewall.

Nu weet je precies hoe een sfeerhaard met verwarming werkt. Heb je nog vragen over een elektrische haard of het verwarmingselement? Neem dan gerust contact op met ons team. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

  Veel gestelde vragen over sfeerhaard met verwarming

  Zijn sfeerhaarden met verwarming energiezuinig?

  Sfeerhaarden zijn over het algemeen energiezuinig. Hoe zuinig de haard is, verschilt per model en het vermogen van de haard. Uiteraard telt het ook mee hoe lang en hoe vaak je de haard gebruikt. Een sfeerhaard zonder verwarming is energiezuiniger dan een haard met verwarming aangezien je enkel betaalt voor het stroomverbruik van de LED lampen. Lees er hier meer over.

  Kan een sfeerhaard een hele kamer verwarmen?

  Een sfeerhaard met verwarming gebruik je voor bijverwarming. Deze is dus niet bedoeld om een ruimte primair te verwarmen.

  Hoe onderhoud ik een sfeerhaard met verwarming?

  Het fijne aan een elektrische haard is dat je deze vrijwel niet hoeft te onderhouden. Het stofvrij houden van de haard is voldoende, makkelijk hè?

  Gratis verzending

  1-2 dagen levertijd

  Omruilen mogelijk

  14 dagen zichttermijn

  Afhalen in showroom

  Mogelijkheid om af te halen

  Veilig bestellen

  iDEAL / PayPal / Mistercash

  De waardering van sfeerhaardkopen.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.