✅ Sfeerhaarden met realistisch vuur

✅ Binnen 1-3 dagen GRATIS geleverd

✅ Installatie en inbouw mogelijk

Hoe elektrische sfeerhaard inbouwen

Hoe elektrische sfeerhaard inbouwen? Handig stappenplan

Een elektrische sfeerhaard is een stijlvolle en gezellige toevoeging aan jouw woning. Of je de haard nu in de woonkamer, slaapkamer of keuken gaat plaatsen: de installatie is altijd makkelijk! Je steekt de stekker in het stopcontact en je geniet van een prachtig vlammenspel. Maar om de haard optimaal te integreren in het interieur, laten veel mensen de sfeerhaard inbouwen in een wand of haardmeubel. Maar kun je dat zelf doen? Of heb je hulp van een professional nodig?

In dit artikel vertellen we je hoe je een elektrische haard kunt inbouwen, wat de beste plekken zijn en krijg je een aantal algemene tips van onze experts!

Waar wil je de haard inbouwen?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je de elektrische sfeerhaard wilt inbouwen. Aangezien een sfeerhaard van buiten niet warm wordt, zijn er diverse mogelijkheden, zoals in een wand, een schouw of in een open haard.

Aan of in de muur

Er zijn twee verschillende opties: een haard aan de wand hangen of in de wand bouwen. Wanneer je de sfeerhaard hangend aan de wand installeert, is deze iets prominenter aanwezig in de ruimte. Wanneer je kiest voor een inbouw, wordt de haard volledig weggewerkt in de wand. 

In een bestaande of nieuwe schouw 

Had je vroeger een open haard in je woning? Vaak wordt een schouw niet meer gebruikt. Eigenlijk zonde! Het is mogelijk om een sfeerhaard in de bestaande schouw te plaatsen. Heb je geen schouw maar lijkt dit je wel een leuk idee? Dan kun je deze schouw ook gewoon laten maken. 

In een cinewall

Een van de woontrends van nu is de cinewall. Dit is een wand met een ingebouwde televisie en een sfeerhaard in één. Ook kun je audio, verlichting en opbergruimte integreren in deze moderne wand. Je kunt dus genieten van een vlammenspel en een leuke film tegelijk!

Stappenplan elektrische sfeerhaard inbouwen

Stappenplan elektrische sfeerhaard inbouwen

Wil je zelf een elektrische sfeerhaard inbouwen? Met de juiste gereedschappen en ons handige stappenplan lukt dat zeker. 

  1. Bepaal eerst de afmetingen van de inbouwhaard en teken deze af op de wand of plaats waar je deze wilt inbouwen. 
  2. Gebruik een waterpas om te kijken of de lijnen recht zijn.
  3. Zaag vervolgens langs de lijnen.
  4. Voor een zwevend effect kun je een balk monteren in het gat in de wand, maar dit is niet noodzakelijk.
  5. Plaats de haard vervolgens in de wand.
  6. Steek de voedingskabel in het stopcontact en klik op de aan-knop

Vervolgens kun je de sfeerhaard op verschillende manieren afwerken. Zo kun je er een omranding omheen plaatsen. Daarnaast kun je het snoer mooi wegwerken door er een latje over te plaatsen. 

Toch laten doen door een professional?

Een elektrische sfeerhaard inbouwen hoeft niet moeilijk te zijn. Toch kan het in sommige situaties best een uitdaging zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een volledige tv-wand met sfeerhaard op maat wilt maken. Kom je er niet uit? Of heb je simpelweg geen tijd? Ons montageteam komt jouw haard snel installeren. 

FAQ sfeerhaard inbouwen:

Kan ik een elektrische haard zelf inbouwen?

Ja, het is mogelijk om een elektrische haard zelf in te bouwen met ons handige stappenplan. Kom je er niet uit? Of heb je geen tijd? Dan kun je altijd kiezen voor onze inbouwservice. 

Wat is het verschil tussen een inbouwhaard en een vrijstaande haard?

Een inbouwhaard plaats je in een wand, haardmeubel of cinewall. Het is mogelijk om de haard in een bestaande schouw te plaatsen of in een nieuw op maat gemaakt meubel, zoals een tv-wand of cinewall. 

Kan ik een inbouwhaard later verplaatsen? 

Je kunt de inbouwhaard op een later moment eenvoudig verplaatsen. Dit is handig voor als je gaat verhuizen!

Gratis verzending

1-2 dagen levertijd

Omruilen mogelijk

14 dagen zichttermijn

Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

Veilig bestellen

iDEAL / PayPal / Mistercash

De waardering van sfeerhaardkopen.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.