✅ Sfeerhaarden met realistisch vuur

✅ Binnen 1-3 dagen GRATIS geleverd

✅ Installatie en inbouw mogelijk

Is een elektrische sfeerhaard energiezuinig

Is een elektrische sfeerhaard energiezuinig?

Hoewel de gasprijzen minder hoog zijn dan vorig jaar, blijft aardgas nog steeds prijzig. Het kan dan ook voordeliger zijn om je huis op andere manieren te verwarmen. Een elektrische haard zorgt voor sfeer en warmte in huis. Maar veel mensen vragen zich af: is een elektrische sfeerhaard energiezuinig? Of is een gashaard voordeliger?

Hieronder ontdek je hoeveel energie een elektrische haard verbruikt en of het een slimme keuze is voor jouw huis!

Verbruik van een elektrische haard

Een elektrische sfeerhaard is energiezuinig. Dit komt doordat een sfeerhaard op stroom werkt. Je verbruikt dus geen aardgas, maar stroom wanneer je deze haard gebruikt. Daarnaast zijn sfeerhaarden voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

Maar hoeveel verbruikt een elektrische haard precies? Dat lees je hieronder.

Elektrische haard met verwarming

Het verbruik van een elektrische haard hangt af van het type haard, het energielabel en het gebruik. De sfeerhaarden in onze webshop zijn voorzien van Energielabel A en bevatten vaak twee warmtestanden.

In het algemeen geldt: hoe hoger de verwarming, hoe meer elektriciteit je verbruikt. Wanneer je de haard op de hoogste stand zet, verbruikt deze maximaal 2.000 Watt. Dit kun je vergelijken met een elektrische oven en een wasdroger en kost ongeveer €0,85 cent per uur, afhankelijk van je energieleverancier. Als je de haard op de laagste warmtestand zet, verbruikt deze minder elektriciteit.

Let op: elektrische haarden zijn niet bedoeld om te gebruiken als hoofdverwarming, hier heeft de haard simpelweg te weinig capaciteit voor. Je gebruikt ze dus als bijverwarming in een ruimte, zoals de woonkamer of slaapkamer.

Elektrische haard met verwarming

Elektrische haard zonder verwarming

De meeste elektrische haarden kun je ook zonder verwarming gebruiken. Wanneer je alleen van het vlameffect wilt genieten, verbruikt de haard een stuk minder elektriciteit en bespaar je dus ook op de kosten.

De sfeerhaarden verbruiken zo’n 10 Watt als de verwarming niet aan staat. Dit kost nog geen €0,01 cent per uur. Erg energiezuinig dus!

Elektrische vs traditionele haard

Of een elektrische sfeerhaard energiezuiniger is dan een traditionele haard in jouw situatie, hangt af van verschillende factoren. Elektrische haarden worden als energiezuiniger en veiliger beschouwd. Dit komt doordat ze geen rookkanalen hebben. Hierdoor wordt de warmte efficiënter verspreid en gaat er minder warmte verloren.

We raden aan om de kosten van het stroomverbruik te vergelijken met de kosten van gas. Op dit moment liggen de kosten van gas hoger dan de prijs van elektriciteit. Daarom kan het voordelig zijn om de ruimte deels te verwarmen met een elektrische haard.

Meer weten over de energiezuinigheid van inbouwhaarden of 3-zijdige haarden? Stel ons al je vragen!

Gratis verzending

1-2 dagen levertijd

Omruilen mogelijk

14 dagen zichttermijn

Afhalen in showroom

Mogelijkheid om af te halen

Veilig bestellen

iDEAL / PayPal / Mistercash

De waardering van sfeerhaardkopen.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.