āœ… Sfeerhaarden met realistisch vuur

āœ… Binnen 1-3 dagen GRATIS geleverd

āœ… Installatie en inbouw mogelijk

Elektrische haard met waterdamp of zonder

Elektrische haard met waterdamp of zonder?

Steeds meer mensen integreren een elektrische haard in het interieur. En geef ze eens ongelijk, want zoā€™n haard geeft direct een luxe uitstraling aan je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en hoef je er na installatie niet meer naar om te kijken, wel zo fijn. Als je op zoek bent naar een elektrische haard kom je twee belangrijke varianten tegen: een elektrische haard met waterdamp en een elektrische haard zonder waterdamp.

Wat zijn nu de verschillen tussen deze twee elektrische haarden? En wat kosten ze? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat is een elektrische haard met waterdamp?

De naam zegt het al, maar een elektrische haard werkt op basis van elektriciteit. Dit betekent dat je geen schoorsteen of rookaansluiting in huis hoeft te hebben. Je stopt de stekker van de haard in het stopcontact en vervolgens kun je genieten van een knus haardvuur. En dat zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Maar hoe werkt een elektrische haard met waterdamp dan precies?

Het is eigenlijk heel eenvoudig: een waterdamp haard is een elektrische haard die gebruik maakt van waterdamp om vlammen te creƫren. Deze vlammen zijn niet echt, maar worden geprojecteerd door middel van LED verlichting.

We leggen het nog iets beter uit: de haard met waterdamp beschikt over een waterreservoir dat wordt verwarmd. Hierdoor ontstaat er fijne nevel die vervolgens wordt belicht door LED verlichting. En dit zorgt voor een super realistisch vlammenspel met witte rook.

Voordelen waterdamp haard

Een waterdamp haard zorgt voor een realistisch vlammenspel dankzij de lichte nevel. Hierdoor is het een van de meest realistische elektrische haarden, maar er zijn nog meer voordelen.

Een van de meest realistische haarden

Een waterdamp haard produceert lichte nevel dat vervolgens wordt verlicht door LED-lampen. Op deze manier wordt er een levensecht haardvuur gecreƫerd, maar dan zonder echte vlammen. Door de opstijgende rook en de vochtige lucht lijkt het alsof je naar een echt haardvuur kijkt.

Bovendien kun je houtblokken en andere accessoires toevoegen om het effect van een authentieke open haard nog meer te versterken.

Pas zelf de kleur en helderheid aan

Met een afstandsbediening pas je met een druk op de knop de kleur en helderheid van de vlammen aan. Zo kun je iedere avond weer een hele unieke sfeer creƫren die past bij de stemming of situatie. Perfect voor romantische avondjes, maar ook voor overdag wanneer er visite op bezoek is.

Veel inbouwmogelijkheden

We krijgen vaak de vraag of een elektrische haard met waterdamp ook kan worden ingebouwd. En dit kan zeker! Je kunt een waterdamp haard inbouwen in een tv-meubel, cinewall of in een muur. Bovendien is het ook mogelijk om de haard achter glas te plaatsen, net als bij een elektrische sfeerhaard.

Elektrische haard met waterdamp of zonder

Kenmerken elektrische haard zonder waterdamp

Twijfel je tussen een elektrische haard met waterdamp en een model zonder waterdamp? Gewone elektrische haarden beschikken enkel over geavanceerde LED-verlichting om vlammen te creƫren. Deze haarden produceren dus geen mist of nevel wat lijkt op rook.

Een elektrische haard beschikt in de meeste gevallen over een verwarmingselement dat werkt op elektriciteit. Dit verwarmingselement zorgt ervoor dat er warme lucht de ruimte in wordt geblazen. Je geniet dus niet alleen van de uitstraling van een haardvuur, maar ook van de warmte. Bovendien zijn sfeerhaarden erg eenvoudig te installeren op een plek naar keuze. Er hoeft alleen maar een stopcontact in de buurt te zijn. Na installatie vergt de haard vrijwel geen onderhoud. Je hoeft alleen het stof af en toe af te nemen.

Belangrijke verschillen

Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen een waterdamp haard en een gewone elektrische haard. Om je beslissing iets makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste verschillen tussen beide soorten haarden op een rij.

 • Look and feel van de vlammen

Een elektrische haard met waterdamp creƫert de meest realistische vlammen dankzij de mist. Wanneer je voor een reguliere sfeerhaard kiest, ervaar je dit rookeffect niet. Het vlammenspel is dan ook iets minder realistisch. Echter, dit betekent niet dat de vlammen van een elektrische haard zonder waterdamp er niet echt uitzien. Ook de LED-technologie zorgt voor een prachtig vlambeeld.

 • Onderhoud

Ook qua onderhoud is er een belangrijk verschil. Je moet bij een sfeerhaard met waterdamp namelijk rekening houden met het bijvullen van het waterreservoir. Als je de haard vaak gebruikt, zul je het reservoir regelmatig moeten bijvullen. Want zonder water wordt er ook geen nevel geproduceerd.

Daarnaast is het belangrijk om interne onderdelen te controleren en te reinigen om kalkaanslag en verstoppingen te voorkomen.

 • Prijs

De aanschafprijs van een elektrische haard met waterdamp is over het algemeen hoger dan die van een standaard elektrische haard. Daarnaast verbruikt een normale sfeerhaard minder energie en is daardoor energiezuiniger

Conclusie: elektrische haard met waterdamp of zonder?

Kies je voor een elektrische haard met waterdamp of zonder? Beide sfeerhaarden werken op basis van elektriciteit en door middel van LED-verlichting. Het grootste verschil is dat een waterdamphaard een soort van witte rook produceert, wat zorgt voor een levensecht vlammenspel. En dat gewoon zonder gasaansluiting of schoorsteen.

Daarnaast moet je rekening houden met verschillen in onderhoud en prijs. Welke sfeerhaard het beste bij jou past, ligt volledig aan je eigen wensen. Wil je de meest realistische elektrische haard in huis? Dan is een waterdamp haard de perfecte keuze. Maar ook onze inbouwhaarden en 3 zijdige haarden creƫren prachtige vlammen.

Heb je vragen over elektrische haarden? Of heb je advies nodig? Onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact op of bestel jouw ideale haard direct online!

  Veel gestelde vragen over elektrische haard met waterdamp

  Wat kost een waterdamp haard?

  De kosten van een elektrische haard met waterdamp is afhankelijk van het merk, het model en de grootte. De prijzen van eenvoudigere modellen voor in kleine ruimtes beginnen vaak vanaf ā‚¬500.

  Is een elektrische haard met waterdamp veilig?

  Waterdamp haarden zijn veilig omdat ze geen echte vlammen produceren. De haard wordt niet warm, er komt geen echte rook vrij en ze stoten geen schadelijke stoffen uit. Ideaal voor gezinnen met kinderen!

  Hoeveel onderhoud heeft een waterdamp haard nodig?

  Een elektrische waterdamp haard heeft doorgaans meer onderhoud nodig dan een haard zonder waterdamp. Je moet het waterreservoir regelmatig bijvullen en interne onderdelen af en toe reinigen om kalk en verstoppingen te voorkomen.

  Kan een waterdamp haard warmte afgeven?

  Er zijn waterdamphaarden verkrijgbaar met een verwarmingsfunctie. Echter, het is niet standaard dat deze haarden warmte afgeven. Daarom is het belangrijk om vooraf te controleren of het model dat je overweegt een verwarmingsfunctie heeft.

  Gratis verzending

  1-2 dagen levertijd

  Omruilen mogelijk

  14 dagen zichttermijn

  Afhalen in showroom

  Mogelijkheid om af te halen

  Veilig bestellen

  iDEAL / PayPal / Mistercash

  De waardering van sfeerhaardkopen.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.